Hout is Hot

TWO-O is een jong Amsterdams gadgetmerk gestart door twee jonge ondernemers: Bob Koning & Rodny Heemskerk. Alle gadgets van dit merk zijn gemaakt van een stijlvol, duurzaam materiaal: Hout.
“Hout is erg universeel, hout is van iedereen, iedereen kent het materiaal hout, het is heel warm en iedereen gebruikt het.” oftewel Hout is Hot!
Ik ben gezellig bij de jongens op kantoor een kopje thee gaan drinken (die ik overigens nooit gekregen heb.. misschien een reden om nog eens terug te gaan?!) en heb van Bob alles geleerd wat er maar te leren valt over hun gadgets. Laat ik maar bij het begin beginnen, waar komt het idee voor TWO-O vandaan?
“Het idee voor duurzame accessoires begon eigenlijk toen Rodny en ik dezelfde bijbaan hadden bij een projectontwikkelaar. Ik heb zelf bedrijfskunde gedaan, de marketing kant en ik houd wel van lifestyle en fashion. Ik volg dan ook wat er nieuw is op de markt en wat de ontwikkelingen zijn. Tijdens mijn dagelijkse blog routine viel het mij op dat er steeds meer gadgets van nu verwerkt zijn met hout! Samen met Rodny en zijn achtergrond als designer en meubelmaker, was dit een hele goede combi voor het opzetten van ons merk. Zo is het idee eigenlijk gaan rollen.”

PLANT JE VOORT
TWO-O staat voor de twee werelden waarin we leven. Bob en Rodny verbinden de moderne wereld met natuurlijke schoonheid die al jaren oud is. De producten van TWO-O zijn niet alleen leuk om naar te kijken, maar ook goed; voor elke verkochte accessoire koopt TWO-O een stukje boom. Een stukje? Dat lees je goed, per 10 verkochte producten wordt er 1 boom geplant.
“We gebruiken hout, een oermateriaal uit de natuur, maar we willen dan ook wat terug doen. We willen de cycle rondmaken met hoe we bezig zijn als merk. Zodoende zijn we nu aangesloten bij stichting “Plant je voort” waarbij we een boom terugkopen voor het hout dat we kopen. Daarnaast gebruiken we ook resthout zoals bij de manchetknopen.”

Mocht je dan toch je shopverslaving niet altijd in de hand hebben, dan ben je bij TWO-O aan het juiste adres. Je geeft niet alleen geld uit aan jezelf, maar je doet door te shoppen ook iets goeds voor de wereld waarin we leven. (Goed excuus toch?)

PRODUCTEN
Buiten de webshop is TWO-O ook aangesloten bij 12 fysieke winkels in Nederland en ook internationaal is het merk al bekend. Zo vertelde Bob dat er sinds kort producten van TWO-O zijn te vinden in een lifestylewinkel in Noorwegen en ben ik zelf TWO-O tegengekomen op een van mijn favoriete online platformen:Thefancy.com.
Maar wat vinden de jongens zelf de mooiste producten uit hun lijn?
“Oehh, op dit moment by far de houten zonnebril dat is ons nieuwste product en daar zijn we nu vol mee aan de slag om die op de markt te krijgen. We hebben ook een aantal nieuwe ideeën in de pijplijn zitten.”

NIEUWE IDEEËN
Nieuwe ideeën? Daar wil ik natuurlijk alles over weten!
“We zijn bezig met een nieuwe bril, die gericht is op de trend van nu: spiegelglazen. Dit is nog uniek! We proberen constant op zoek te gaan naar vernieuwende items en uiteindelijk willen we zelf trends zetten. Nu zien we nog trends en spelen daar dan op in. We hebben in onze strategie zitten dat we 2 tot 4 keer per jaar een nieuw product op de markt willen brengen. We hebben dan ook al wat nieuwe ideeën in de pijplijn, maar daar kunnen we je helaas nog niets over vertellen.”
Na het gezellige gesprek, hebben Bob en Rodny de TWO-O lijn aan me laten zien. Alle accessoires zijn te krijgen in verschillende houtsoorten en elke accessoire is weer uniek op zichzelf. Zo kun je kiezen voor een eiken iPad cover en een walnoten iPhone case. Benieuwd wat deze jongens nog meer met hout kunnen? Houd dan ons blog of de TWO-O Facebook in de gaten.

Bron: alwayswith.nl